Εκπαίδευση Marte Meo

Στήριξε, Καθοδήγησε, Μεταμόρφωσε

Marte Meo Practitioner

ΕΝΑΡΞΗ:

Οκτώβριος 2024

Marte Meo Practitioner

ΕΝΑΡΞΗ:

Φεβρουάριος 2025

Marte Meo Practitioner - Online

ΕΝΑΡΞΗ:

Φεβρουάριος 2024

Marte Meo Therapist

Σχεδιασμένο για Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές και Συμβούλους Ψυχικής Υγείας που Στηρίζουν Θεραπευτικά Παιδιά, Εφήβους και Οικογένειες

Αφορά:
όσους επαγγελματίες θα ήθελαν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα τους μέσα από τη χρήση μιας πρακτικής μεθόδου στον τρόπο σύνδεσης με τον εαυτό και βαθιάς και αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ON-GOING ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Marte Meo Colleague Trainer

Σχεδιασμένο για εργαζόμενους σε Πλαίσια Στήριξης Οικογενειών

Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Σχολικούς Ψυχολόγους, Ειδικούς στην Περιγεννητική και τη Γηριατρική Φροντίδα

Αφορά:
όσους επαγγελματίες θα ήθελαν να μπορούν να στηρίζουν τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους, στα πλαίσια τα οποία εργάζονται μέσα από τη Μέθοδο Marte Meo

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ON-GOING ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Masterclass με τη Maria Aarts

11-12 Νοεμβρίου 2023 [Πραγματοποιήθηκε]

Ένα εκπαιδευτικό γεγονός που θα σας φέρει έμπνευση και θα  διευρύνει τις Marte Meo παρεμβάσεις σας.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη δημιουργό του Marte Meo από κοντά και να πάρετε απαντήσεις σε αυτά που σας απασχολούν στην καθημερινή σας πρακτική!

Αφορά Marte Meo Ειδικούς (Practitioners, Therapists and Colleague Trainers πιστοποιημένους ή υπό εκπαίδευση).

Περιορισμένες θέσεις για επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να διερευνήσουν την εφαρμογή του Marte Meo στον τομέα εργασίας τους.

Φροντίζοντας εσένα που φροντίζεις

Η μέθοδος

 

Marte Meo σημαίνει «με τις δικές μου δυνάμεις». Είναι μέθοδος συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης που βελτιώνει το πώς, άνθρωποι με σημαντικούς ρόλους («φροντιστές»), επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους («φροντιζόμενους»).

«Φροντιστές» είναι εκείνοι που υποστηρίζουν άλλους – είναι για παράδειγμα ο γονέας, ο εκπαιδευτικός, ο ειδικός ψυχικής υγείας, ο ειδικός παιδαγωγός, ο εκπαιδευτικός, ο επόπτης – ιδιότητες δηλαδή θεσμικές, επαγγελματικές, συγγενικές ή συναισθηματικές. Ιδιότητες πολύ σημαντικές ως προς την επίδρασή τους στους άλλους.

Η Marte Meo απευθύνεται σ’ αυτούς – είναι «η φροντίδα για τους φροντιστές». Τους μαθαίνει να ενεργοποιούν τις δυνατότητές τους και να αλληλεπιδρούν καλύτερα με τους ανθρώπους που υποστηρίζουν. Αυτό φέρνει αμέσως καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπευτική ή εκπαιδευτική πρακτική που ασκούν. Οδηγεί επίσης, σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο των ιδίων όσο κι εκείνων που φροντίζουν.

Η Marte Meo είναι πρακτική μέθοδος: χρησιμοποιεί εκτενώς την εικόνα (video) των επαφών και των σχέσεων εκεί ακριβώς που συμβαίνουν (δηλαδή στην οικογένεια, στη σχολική τάξη, το εργασιακό περιβάλλον κλπ). H μαγνητοσκόπηση αυτή είναι στο κέντρο της πρακτικής εκπαίδευσης, όλων των προγραμμάτων της Marte Meo.

Video
Εκεί που συμβαίνει
Παρατήρηση
Προς Επίλυση

Η εκπαίδευση

 

Τα επαγγελματικά προγράμματα Marte meo απευθύνονται σε ανθρώπους για τους οποίους η φροντίδα του βρέφους, παιδιού, εφήβου, θεραπευομένου, ασθενούς ή ηλικιωμένου είναι μέρος της δουλειάς τους. Αφορούν αποκλειστικά επαγγελματίες και μπορεί να είναι ειδικά προσαρμοσμένα στον τομέα εργασίας τους.

H εκπαίδευση στη μέθοδο «Marte Meo» οδηγεί σε διαφορετικές βαθμίδες τεχνογνωσίας, πιστοποίησης & τίτλου.

Οι βαθμίδες των προγραμμάτων Marte Meo είναι οι εξής:

• Marte Meo Practitioner
• Marte Meo Therapist ή Colleague Trainer
• Marte Meo Supervisor
• Licensed Supervisor

Εργαλεία

 

Πλέον, η διεθνής κοινότητα επαγγελματιών Marte Meo έχει στη διάθεσή της ένα εύχρηστο εργαλείο για την ανάλυση των βιντεοσκοπημένων αλληλεπιδράσεων. Το εργαλείο αυτό ονομάζεται Clipbird και συνδυάζει media player, video editor, word και power point, όλα μαζί σε ένα. Είναι λειτουργικό, βοηθά στην εξοικονόμιση χρόνου και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τους επαγγελματίες Marte Meo.
 

Clipbird

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Marte Meo Practitioner

Το πρόγραμμα Marte Meo Practitioner αποτελεί την πρώτη, εισαγωγική βαθμίδα εκπαίδευσης στη μέθοδο Marte Meo.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες ειδικούς και υπό φοίτηση ειδικούς, οι οποίοι επιθυμούν:

Α: να ενεργοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν την επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή τους με εκείνους που υποστηρίζουν

Β: να εκπαιδευτούν στον εντοπισμό των καθημερινών ευκαιριών για την υποστήριξη της ψυχικής και νοητικής ανάπτυξης των φροντιζομένων τους.

Αφορά τους τομείς:

ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΓΕΝΝHΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ

Marte Meo Practitioner

Φροντίζω

Marte Meo Therapist

Το πρόγραμμα Marte Meo Therapist είναι ένα εντατικό πρόγραμμα για την κατάκτηση υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων στην ανάλυση της αλληλεπίδρασης και τη συμβουλευτική Marte Meo. Επιτρέπει στον επαγγελματία να μπορεί να διαβάσει το αναπτυξιακό μήνυμα πίσω από την αλληλεπίδραση και να ενσωματώσει τη Marte Meo μέθοδο στο θεραπευτικό πλαίσιο στο οποίο ήδη εργάζεται για να επιφέρει τη θεραπευτική αλλαγή την οποία στοχεύει.

Αφορά τους τομείς:

ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΔΟΧΗΣ & ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΓΕΝΝHΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ

Προϋπόθεση:

Προηγούμενη πιστοποίηση Marte Meo Practitioner
(εξαιρούνται οι τομείς: Ψυχική Υγεία, Αναδοχή & Υιοθεσία)

Marte Meo Therapist

Συμβουλεύω
Θεραπεύω

Marte Meo Colleague Trainer

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Marte Meo Colleague Trainer είναι ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των επαγγελματιών στη μεταφορά της Marte Meo πληροφορίας σε συναδέλφους, γονείς και συγγενείς στο πλαίσιο εργασίας που ήδη εργάζονται. Η εκπαίδευσή τους συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη του προγράμματος Marte Meo Parent Invitation, προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εργασίας του εκπαιδευόμενου.
Αν κάποιος επαγγελματίας επιθυμεί να πιστοποιηθεί και ως Marte Meo Therapist και ως Marte Meo Colleague Trainer έχει τη δυνατότητα αυτή. Προτείνεται να ξεκινήσει από την πιστοποίησή του ως Marte Meo Therapist για τη βαθύτερη κατανόηση της μεθόδου, πριν τη διδασκαλία της.

Αφορά τους τομείς:

ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΓΕΝΝHΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ

Προϋπόθεση:

Προηγούμενη πιστοποίηση Marte Meo Practitioner

Marte Meo Colleague Trainer

Καθοδηγώ
Συμβουλεύω
Εκπαιδεύω

Marte Meo Supervisor

Το πρόγραμμα Marte Meo Supervisor αφορά σε όσους έχουν ήδη αποκτήσει τον τίτλο Marte Meo Therapist ή Marte Meo Colleague Trainer, εργάζονται σταθερά για σοβαρό χρονικό διάστημα με τη μέθοδο Marte Meo και ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στην εκπαίδευση και εποπτεία Marte Meo επαγγελματιών.
Για την πιστοποίησή τους ως Marte Meo Supervisors στο πεδίο εργασίας τους καλούνται να εκπαιδεύσουν έξι εκπαιδευόμενους Marte Meo Therapists ή Colleague Trainers. Η πιστοποίηση των εκπαιδευομένων τους, σηματοδοτεί και την επιτυχή ολοκλήρωση της δικής τους εκπαίδευσης ως Marte Meo Supervisors.
Πραγματοποιούν Βrush up days και Μasterclasses στηρίζοντας τους συναδέλφους στη βαθύτερη κατανόηση της μεθόδου και τη συστηματική εφαρμογή της.

Αφορά τους τομείς:

ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΔΟΧΗΣ & ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΓΕΝΝHΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ

Προϋπόθεση:

Προηγούμενη πιστοποίηση MARTE MEO THERAPIST
&/ή MARTE MEO COLLEGUE TRAINER

Marte Meo Supervisor

Εκπαιδεύω
Εποπτεύω

Marte Meo Licensed Supervisor

Ο τίτλος του Marte Meo Licensed Supervisor απονέμεται μόνο από την ίδια την κ. Maria Aarts, δημιουργό της μεθόδου, και επόπτρια του Διεθνούς Δικτύου Marte Meo.
Δεν αποτελεί εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά τίτλο αναγνώρισης. Κριτήρια για την επιλογή των Marte Meo Licensed Supervisors είναι η μακροχρόνια και εις βάθος άσκηση της μεθόδου, καθώς και οι ιδιαίτερες δεξιότητες στη διδασκαλία της. Είναι επίσης η τήρηση της φιλοσοφίας Marte Meo και η συστηματική συνεισφορά στη βελτίωση, εμβάθυνση και τεκμηρίωση της μεθόδου.
Οι Licensed Supervisors μεταδίδουν τη Marte Meo τεχνογνωσία εντός και εκτός των συνόρων της χώρας τους και συμμετέχουν σε πλήθος εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων σε όλο τον κόσμο. Είναι αρμόδιοι για τις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης και τη χορήγηση των τίτλων πιστοποίησης.

Προϋπόθεση:

Προηγούμενη πιστοποίηση MARTE MEO SUPERVISOR

Marte Meo Licensed  Supervisor

Διευρύνω
Εποπτεύω

Πανόραμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Πανόραμα επαγγελματικών εκπαιδεύσεων Marte Meo

Επίπεδα εκπαίδευσης Marte Meo

Επίπεδα εκπαίδευσης Marte Meo